Mijn Werkwijze

Bij het begeleiden van mensen met hun vragen maak ik gebruik van verschillende benaderingen. De belangrijkste daarvan zijn Systemisch Werk, NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren), en Transactionele Analyse. Vaak combineer ik deze stromingen om een aanpak te bieden die bij jou en jouw vraag past. Mijn werkwijze is vooral ervaringsgericht: naast het delen van jouw verhaal ligt de focus op het daadwerkelijk ervaren van nieuwe manieren van handelen en omgaan met situaties. Op deze manier integreer je de inzichten niet alleen door ze te begrijpen maar ook door ze te voelen en te doen.

In mijn begeleiding hanteer ik de volgende structuur:

1) Het eerste contact

2) Intake

3) Begeleiding

4) Afronding

Bij ons eerste contact (1), dat kan een telefoontje zijn of mailcontact, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek (2) bespreken we je vraag en verkennen we hoe ik je kan ondersteunen. Mijn aanpak is grotendeels systemisch, wat betekent dat ik doorvraag naar je verleden, je familie, je jeugd en de situatie waarin je je nu bevindt. Als we tijdens de intake overeenkomen dat we samen aan jouw vraag kunnen werken gaan we door met de begeleiding (3). We bespreken hoe het traject er uit gaat zien en wat ons gezamenlijke doel is. Tenslotte ronden we de begeleiding af (4).

Elke maand begeleid ik samen met Marleen Ghering een groepsopstelling. Vaak is dat een familieopstelling. Een familieopstelling is een methode waarmee verborgen dynamieken en problemen binnen een familie of systeem zichtbaar worden gemaakt. Hierbij kiest de cliënt personen die verschillende familieleden vertegenwoordigen, en plaatst deze intuïtief in een ruimte. Door deze opstelling en de interacties die zichtbaar worden te observeren, krijgt de cliënt inzicht in onderliggende patronen en verstrikkingen, wat kan leiden tot heling en een betere balans in relaties.